הליך גירושין – מה צריך לדעת ולעשות?

ניווט בגירושין יכול להיות תהליך מורכב וסוחט רגשית. מדריך זה מספק סקירה כללית של הליך הגירושין, ומפרט את כל מה שצריך לדעת ולעשות. החל מהשלבים הראשונים של הגשת תביעת הגירושין, ועד להבנת ההשלכות המשפטיות וההתמודדות עם ההשלכות הרגשיות, פוסט זה נועד לצייד אותך בידע הדרוש לטיפול באירוע משנה חיים זה.

"תביעת גירושין: מהם הצעדים הראשונים?"

הגשת תביעת גירושין יכולה להיות תהליך מאתגר וסוחט רגשית. עם זאת, הבנת הצעדים הראשונים יכולה לעזור לך לנווט בהליך בקלות רבה יותר. הצעד הראשון הוא התייעצות עם עורך דין מנוסה שיוכל ללוות אתכם בתהליך המשפטי ולעמוד על זכויותיכם. הוא יעריך את מצבך, יסביר את האפשרויות המשפטיות העומדות לרשותך ויסייע לך לקבל החלטות ומותאמות עבורך ועבור משפחתך .

לאחר שבחרתם עורך דין, השלב הבא הוא איסוף כל התיעוד הדרוש. זה כולל רישומים פיננסיים, שטרי רכוש, תעודות נישואין וכל מסמך רלוונטי אחר. יש חשיבות מכרעת לארגן את המסמכים הללו זמינים, שכן הם יהיו חיוניים בקביעת חלוקת הנכסים וההתחייבויות.

לאחר השלמת הניירת הדרושה, עורך הדין שלך יסייע לך להגיש בקשה ליישוב סכסוך כהליך מקדמי לערכאה המתאימה:  או לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני . בקשה זו הינה יריית הפתיחה שמאפשרת בכלל לצדדים לפנות בכל בקשה שהיא בעניינם. הליך זה נקרא הליך המהו"ת – ישוב סכסוך, והוא הליך מקדמי של מינימום 60 ימים בהם לא ניתן להגיש תביעות למעט רשימת סעדים דחופה שקבועה בחוק.

הראשון שפותח הליך זה בוחר הערכאה ובכך למעשה קונה סמכות דיונית להמשך.

בקשה זו תפרט את הסיבות לגירושין ואת התוצאות הרצויות, כגון הסדרי משמורת ילדים ומזונות בני זוג. חיוני לספק מידע מדויק ומלא בבקשה כדי להבטיח תהליך חלק והוגן.

לאחר הגשת הבקשה ובתם 60 הימים לפחות ככל והצדדים לא הגיעו להסכמות, קיימת קדימות של 15 ימים לצד שפתח אותה, והוא יכול להיות הראשון להגיש את התביעות העיקריות בנושא הגירושין.

השלב הבא הוא  הכנת כל התביעות הרלבנטיות בנושא גירושין והגשת מסמכי הגירושין לצד השני.

ניתן לעשות זאת באמצעות שירות אישי באמצעות עורך הדין או על ידי שכירת שליח. חשוב להקפיד על הדרישות החוקיות להגשת הניירות כדי להבטיח שהליכי הגירושין יוכלו להתקדם.

"השלכות משפטיות: מהן הזכויות והחובות שלך?"

לעבור גירושין פירושו ניווט בנוף משפטי מורכב,לשם כך הבנת הזכויות והחובות שלך היא חיונית. אחד ההיבטים המרכזיים שיש לקחת בחשבון הוא חלוקת הנכסים וההתחייבויות. חשוב להבין כי נכסים שנרכשו במהלך הנישואין נחשבים כרכוש משותף וכפופים לחלוקה שוויונית. חשוב שתהיה הבנה ברורה של זכויותיך כדי להבטיח חלוקה הוגנת של הרכוש והכספים.

שיקול חשוב נוסף הוא משמורת ילדים ותמיכה. בית המשפט יעדיף את טובת הילד בבואו לקבוע הסדרי משמורת. הבנת זכויותיך כהורה והגורמים שבית המשפט שוקל בקבלת החלטות בנושא המשמורת/זמני השהות יכולה לעזור לך לקדם את התוצאה הטובה ביותר עבור ילדיך.

מזונות בני זוג, הם שיקול משפטי נוסף. בהתאם לנסיבות, ייתכן שאחד מבני הזוג יהיה זכאי לתמיכה כספית מהשני. הבנת הגורמים שבית המשפט לוקח בחשבון בעת קביעת מזונות בני זוג יכולה לסייע לך להעריך את זכויותיך וחובותיך בהקשר זה.

"האגרה הרגשית: איך להתמודד?"

לעבור גירושים זה ללא ספק מאתגר רגשית. זה יכול להעלות מגוון של רגשות עזים, כולל עצב, כעס, פחד ובלבול. חשוב להכיר ולאמת את הרגשות הללו כחלק טבעי מהתהליך. תן לעצמך רשות להתאבל על אובדן מערכת היחסים והעתיד שדמיינת.

במהלך תקופה זו, חיוני לתת עדיפות לטיפול עצמי. דאג לרווחה הפיזית והנפשית שלך עיסוק בפעילויות שמביאות לך שמחה ורוגע, ותן לעורך הדין שלך להוביל את ההליך המשפטי תוך כדי דאגה לזכויות שלך.

חשוב לזכור שהריפוי לוקח זמן. היו סבלניים עם עצמכם ואפשרו לעצמכם להרגיש את כל מגוון הרגשות ללא שיפוטיות. הציבו ציפיות ריאליות והתמקדו בצעדים קטנים קדימה. זה עשוי להיות מועיל גם ליצור שגרה או להגדיר יעדים כדי לספק תחושת ביטחון ומטרה בתקופה קשה זו.

"החיים לאחר הגירושין: מה צופן העתיד?"

גירושין מסמנים את סיומו של פרק אחד בחייכם, אך הם גם פותחים דלת לאפשרויות והזדמנויות חדשות. למרות שזה עשוי להרגיש מרתיע לחשוב על העתיד, חשוב לזכור שיש לך את הכוח לעצב את הגורל שלך. כשאתם יוצאים למסע החדש הזה, קחו את הזמן להרהר במטרות, בערכים ובשאיפות שלכם. השתמשו בזה כהזדמנות לגלות את עצמכם מחדש ולחזות את החיים שאתם רוצה ליצור.

היבט מרכזי אחד בהתקדמות לאחר גירושין הוא הקמת מערכת תמיכה. הקיפו את עצמכם בהשפעות חיוביות שמגבירות ומעודדות אתכם. הישענו על חברים, בני משפחה וקבוצות תמיכה שיכולים לספק הדרכה וליווי במהלך המעבר הזה. רשת תמיכה חזקה לא רק תעזור לכם לנווט באתגרים, אלא גם לחגוג את ההצלחות ואת אבני הדרך שלכם.

בזמן שאתם מנווטים בחיים לאחר הגירושין, חשוב להגדיר ציפיות ריאליות. הבינו שהריפוי לוקח זמן, וייתכנו עליות ומורדות בדרך. תנו לעצמכם רשות לחוות שמחה ואושר, אבל גם הרשו להרגיש ולעבד רגשות מתמשכים. זכרו שהמסע של כל אחד הוא ייחודי, ומה שעובד עבור אחרים אולי לא יעבוד עבורכם. סמכו על האינסטינקטים שלכם וקחו את הדרך שתואמת את הערכים והמטרות שלכם.

אמצו את ההזדמנות להמציא את עצמכם מחדש. קח את הזמן כדי לחקור תחומי עניין חדשים, תחביבים, או אפילו לשקול שינוי קריירה. זו ההזדמנות שלכם לרדוף אחרי תשוקות שאולי הוקפאו במהלך הקשר. גלה מחדש את החוזקות שלכם, ואמצו את החופש החדש כדי ליצור חיים שמשיגים לכם הגשמה ואושר.

גירושין הם אף פעם לא חוויה נעימה, אבל הבנת ההליך יכולה לעזור להקל על חלק מהלחץ הכרוך בכך. על ידי הכנה וידיעה למה לצפות, תוכלו לנווט את התקופה המאתגרת הזו עם יותר ביטחון ופחות אי ודאות. זכרו לפנות לעורך דין מנוסה ורגיש, והכי חשוב, לדאוג לבריאותכם הרגשית לאורך כל התהליך.

תמונה של עורך דין גירושין גלית צור
עורך דין גירושין גלית צור

עורך דין גירושין גלית צור, בעלת משרד עורכי דין לענייני משפחה, בוגרת משפטים LLB. מאסטר ב-NLP (ניהול תהליכי חשיבה), מגשרת מוסמכת עם התמחות ייחודית בגישור משפחתי מטעם לשכת עורכי הדין. גלית מתמחה בניהול תיקי גירושין מורכבים, קונפליקטים משפחתיים רגישים, סכסוכי ירושה וטיפול עדין ואישי.

תמונה של עורך דין גירושין גלית צור
עורך דין גירושין גלית צור

עורך דין גירושין גלית צור, בעלת משרד עורכי דין לענייני משפחה, בוגרת משפטים LLB. מאסטר ב-NLP (ניהול תהליכי חשיבה), מגשרת מוסמכת עם התמחות ייחודית בגישור משפחתי מטעם לשכת עורכי הדין. גלית מתמחה בניהול תיקי גירושין מורכבים, קונפליקטים משפחתיים רגישים, סכסוכי ירושה וטיפול עדין ואישי.

ייעוץ וליווי זוגות לפני גירושין

חושבים להתגרש. לא יודעים איפה אתם עומדים? ומה צריך לעשות?
ייעוץ עם עורך דין מומחה לדיני גירושין ומשפחה יעשה לכם סדר…

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עורך דין גירושין גלית צור
דילוג לתוכן