תקשורת בונה בגירושין – טיפים לשיח בריא ומכבד עם בן/בת הזוג לשעבר

תהליך גירושין יכול להיות תהליך קשה ומאתגר רגשית . פוסט זה נועד לספק טיפים מעשיים לבניית תקשורת בונה עם בן הזוג לשעבר, לטפח שיח בריא מכבד ומקדם שיאפשר  לשני הצדדים להתקדם.

1. הבנת החשיבות של דיאלוג מכבד: 'האם אנחנו יכולים להסכים לא להסכים?'

בעיצומ של הליך גירושין, הרגשות מתעצמים ומוקצנים, מה שמקשה לנהל שיחה בונה עם בן הזוג לשעבר. עם זאת, חשוב להבין את החשיבות של קיום דיאלוג מכבד לאורך כל התהליך. למרות שייתכנו דעות  שונות ואינטרסים מנוגדים, חיוני לזכור שתקשורת מכבדת היא המפתח למציאת בסיס משותף ולהגעה להסכמות מועילות ה ומכבדות .

כיבוד נקודת המבט אחד של השני והכרה בכך שזה בסדר שישנן דעות שונות, הינו הצעד הראשון לקראת שיחה בונה. במקום לנסות לשכנע את בן זוגך לשעבר לשנות את דעתו, ולכפות עליו את הדיעה שלך, התמקד בהבנת נקודת המבט שלו על ידי הקשבה אקטיבית והפגנת אמפתיה. בדרך זו ניצן לייצר סביבה שבה שני הצדדים מרגישים שש שמכבדים ומקשיבים להם גם אם לא תמיד מסכימים עם דעתם.

יתר על כן, הכרה בכך שזה בסדר להסכים לא להסכים, יכולה לעזור להפיג מתחים ולטפח דינמיקה בריאה יותר. ההסכמה לכך שאפשר לא לראות  עין בעין בנושאים  מסוימים יכולה להיות משחררת ולאפשר להעביר את המיקוד  למציאת פתרונות שכן מקובלים וכן יכולים לעבוד עבור  שני הצדדים. זכרו שהמטרה היא לא לנצח בוויכוח אלא למצוא דרך להתקדם בצורה מכבדת אפקטיבית ומהירה לעבר המטרות שבאמת חשובות לכם.

2. אומנות ההקשבה: 'האם אנחנו באמת שומעים אחד את השני?'

בעיצומו של גירושין, קל להיות בתוך המחשבות והרגשות שלנו, וכשאנו כל כך מרוכזים בעצמנו קשה לנו יותר ו להקשיב באמת לבן הזוג  שלנו. עם זאת, אומנות ההקשבה חיונית לתקשורת והבנה יעילה. זה דורש יותר מסתם 'לשמוע' את המילים הנאמרות, זה כרוך בעיסוק פעיל בנאמר ובחיפוש אמיתי ורצון אקטיבי להבין את הרגשות והצרכים הבסיסיים של הצד השני.

כדי להקשיב באמת, עלינו לשים בצד את האג'נדה והשיפוטיות שלנו וליצור מרחב בטוח לבן הזוג שלנו כדי שיוכל להתבטא בכנות ובחופשיות. המשמעות היא ליתן לו  את מלוא תשומת הלב שלנו, לשמור על קשר עין ולהימנע מהסחות דעת. זה גם אומר להיות סבלניים ולא להפריע, כדי לאפשר ולבטא את מחשבותיו ורגשותיו במלואם.

בנוסף, חשוב לתרגל אמפתיה תוך כדי הקשבה: שימו את עצמכם בנעליים שלו ונסו להבין את נקודת המבט שלו, גם אם אתם לא מסכימים. זה יכול לעזור ליצור תחושת חיבור ולטפח הבנה בין שני הצדדים.

יתר על כן, הקשבה חורגת משמיעת מילים בלבד; הקשבה אמיתית שמה לב  גם לרמזים לא מילוליים:שפת הגוף, טון הדיבור והבעות הפנים . רמזים עדינים אלו יכולים לספק תובנות חשובות לגבי הרגשות של הצד השני בניגוד למילים שיוצאות לו מפיו. ובכך לאפשר לכן לפענח למה בדיוק הוא מתכוון או מה שבאמת חשוב לו או מפחיד אותו.

3. ניהול רגשות: 'איך נוכל למנוע מהרגשות שלנו להסלים?'

גירושין הוא תהליך טעון רגשית, וטבעי ששני הצדדים יחוו מגוון רחב של רגשות עזים כמו כעס, עצב ותסכול. עם זאת, חיוני למצוא דרכים בריאות לנהל את הרגשות הללו ולמנוע מהם להסלים במהלך השיחות עם בן הזוג .

אסטרטגיה יעילה אחת היא לקחת הפסקה כאשר הרגשות מתחילים לעלות. כאשר אנו מרגישים מוצפים מהרגשות שלנו, זה מקשה  עלינו לחשוב בבהירות ולתקשר בצורה יעילה. על ידי לקיחת צעד אחורה ולאפשר לעצמנו רגע להירגע, נוכל להחזיר לעצמנו את השליטה על הרגשות שלנו ולגשת לשיחה בראש צלול יותר.

טכניקה מועילה נוספת היא לתרגל מודעות עצמית. קח את הזמן לזהות ולהבין את הטריגרים והדפוסים הרגשיים שלך. על ידי יצירת מודעות למה שמוציא אותך מדעתך או מאיזון ולאופן שבו אתה מגיב לדברים שכאלו בדרך כלל לאחר זיהוי שכזה אפשר לעשות עבודה אישית ממוקדת יותר ולהכין את עצמך  טוב יותר להגיב בצורה בונה ומבוקרת בסיטואציות שכאלו. ניתן להשיג זאת באמצעות רפלקציה עצמית, טיפול או עיסוק בפעילויות המקדמות רווחה רגשית, כגון פעילות גופנית או תרגול מיינדפולנס.או בתחניקת 'זום אאוט' ואיך אני רואה ובוחן את הסיטואציה מרחוק כשאני לא בתוכה ולא מעורב בה רגשית ופיסית.

בנוסף, גם לבחינת הזמן והמקום יש חשיבות עצומה .  חשוב להמנע משיחות חשובות כאשר מרגישים מוצפים עייפים או כשהסביבה אינה נוחה לשיחות מסוג שכזה  מציאת  מרחב שליו ופרטי שבו ניתן להרגיש  בנוח ולהביע את הדברים ללא הסחות דעת יכולה רק לקדם שיח כזה ולהוביל לתוצאות נכונות ומקדמות עבור שני הצדדים.

4. יישום אסטרטגיות תקשורת אפקטיביות: 'באיזה כלים נוכל להשתמש לשיחה טובה יותר?'

תקשורת יעילה היא המפתח לשמירה על שיח בריא ומכבד עם בן או בת הזוג  במהלך הגירושין. למרבה המזל, ישנם מספר כלים ואסטרטגיות שיכולים לעזור לשפר את כישורי התקשורת  ולאפשר דיונים פרודוקטיביים יותר.

ראשית, הקשבה פעילה היא כלי חיוני לתקשורת אפקטיבית. זה כרוך במתן תשומת לב מלאה לבן הזוג , לשמוע ולהבין באמת מה הם אומרים. חשוב להמנע  מלהפריע או לנסח תגובה לפני שהצד השני סיים את דבריו. במקום זאת, יש להתמקד ו במילים, בטון ובשפת הגוף שלו ולהגיב  באופן מחושב ואמפתי.

אסטרטגיה חשובה נוספת היא שימוש בהצהרות "אני" במקום בהצהרות "אתה". על ידי ביטוי המחשבות והרגשות בגוף ראשון נוצרת אוירה שיתופית ופחות שיפוטית: ן "אני מרגיש פגוע כש…" במקום "אתה פוגע בי כש…."

מועיל להציב גבולות ולקבוע כללי יסוד לשיחות . למשל על ידי  הסכמה להימנע מנושאים מסוימים או דיון בנושאים רגישים כאשר הרגשות מתגברים. הצבת גבולות מבטיחה ששני הצדדים ירגישו בטוחים ומכובדים במהלך השיחה ויכולה לסייע במניעת קונפליקטים מיותרים.

תקשורת לא מילולית היא עוד כלי רב עוצמה שיכול לשפר את השיח. שימו לב לשפת הגוף, להבעות הפנים ולטון הדיבור שלכם, שכן הם יכולים להעביר מידע רב. שמרו על שפת גוף פתוחה ורגועה, צרו קשר עין ודברו בנימה רגועה ומכבדת כדי לטפח אווירה חיובית ובונה יותר.

לבסוף, שקול לפנות לעזרה מקצועית. גירושין יכולים להיות תהליך מורכב ומאתגר, מגשר מנוסה יכול לספק הדרכה ותמיכה בהנעת תקשורת בריאה. לעזור לך לנווט בשיחות קשות, לנהל קונפליקטים ולמצוא פתרונות שמתאימים לשני הצדדים.

ניווט במימי הגירושין וניהול דיאלוג מכבד עם בן הזוג לשעבר יכול להיות מאתגר. עם זאת, עם הבנה, סבלנות ושיחה מכבדת, אפשר ליצור קשר בריא לאחר הגירושין. יישום עצות הללו לענין סגנון התקשורת שלך ושל הצד השני יכול לעזור לשניכם להתקדם לעבר עתיד חיובי יותר, גם אם העבר היה פחות טוב ונכון עבורכם ביחד.

תמונה של עורך דין גירושין גלית צור
עורך דין גירושין גלית צור

עורך דין גירושין גלית צור, בעלת משרד עורכי דין לענייני משפחה, בוגרת משפטים LLB. מאסטר ב-NLP (ניהול תהליכי חשיבה), מגשרת מוסמכת עם התמחות ייחודית בגישור משפחתי מטעם לשכת עורכי הדין. גלית מתמחה בניהול תיקי גירושין מורכבים, קונפליקטים משפחתיים רגישים, סכסוכי ירושה וטיפול עדין ואישי.

תמונה של עורך דין גירושין גלית צור
עורך דין גירושין גלית צור

עורך דין גירושין גלית צור, בעלת משרד עורכי דין לענייני משפחה, בוגרת משפטים LLB. מאסטר ב-NLP (ניהול תהליכי חשיבה), מגשרת מוסמכת עם התמחות ייחודית בגישור משפחתי מטעם לשכת עורכי הדין. גלית מתמחה בניהול תיקי גירושין מורכבים, קונפליקטים משפחתיים רגישים, סכסוכי ירושה וטיפול עדין ואישי.

ייעוץ וליווי זוגות לפני גירושין

חושבים להתגרש. לא יודעים איפה אתם עומדים? ומה צריך לעשות?
ייעוץ עם עורך דין מומחה לדיני גירושין ומשפחה יעשה לכם סדר…

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עורך דין גירושין גלית צור
דילוג לתוכן