הפרת זמני שהות

הפרת זמני שהות (משמורת) מה עושים כשצד אחד לא עומד בהסכמים?

הפרת זמני שהות היא אחת הסיטואציות הרגשיות והמשפטיות הקשות ביותר שאיתן מתמודדים הורים אחרי פרידה. כהורים, אתם לא רק נלחמים על הזמן שלכם עם הילדים – אתם נאבקים לשמור על שפיות ועל יציבות רגשית עבורם. כעורכת דין לדיני משפחה אני רואה עד כמה ההשלכות חורגות מעבר להיבט המשפטי, ועד כמה נדרש מענה מדויק, רגיש ותקיף.

הפרת זמני שהות
הפרת זמני שהות – עו"ד גלית צור

 

מהי "הפרת זמני שהות"?

הפרת זמני שהות ( המונח שהשתמשו בעבר "משמורת" ) מתרחשת כאשר אחד מההורים אינו עומד בפרקי הזמן שנקבעו לצורך שהות עם הילדים. זה יכול להתבטא בכך שהורה לא מגיע לקחת את הילדים, מבטל מפגשים ברגע האחרון, מאחר שוב ושוב או לחילופין – הורה שמונע מהילדים לראות את ההורה השני. בכל מקרה, מדובר בפגיעה ישירה בילדים ובזכותם הבסיסית למעורבות של שני הורים פעילים בחייהם.

הסדרי ראייה או זמני שהות – מה ההבדל ביניהם?

זמני שהות הם המועדים שנקבעים להסדרת השהות של כל אחד מההורים עם הילדים לאחר פרידה. הסדרים אלה מחליפים את המונח "הסדרי ראייה", שכבר לא מקובל להשתמש בו כיום,  והם נועדו להבטיח רצף, שוויון והמשכיות בקשר עם שני ההורים. ככל שההסכם ברור, יציב ומותאם למציאות, כך עולה הסיכוי ליציבות רגשית אצל הילדים.

אי עמידה בזמני שהות – הילדים משלמים את המחיר

אחת מהבעיות החמורות ביותר שאנו נתקלים בהן היא אי עמידה בזמני השהות או במילים אחרות הפרת האחריות הורית וזמני השהות. זה יכול להתרחש בכמה צורות: הורה שאינו מגיע לאסוף את הילדים בזמן או בכלל, מבריז מהמפגש או מבטל ברגע האחרון. מנגד, יש גם מקרים שבהם ההורה המשמורן פשוט מונע את המפגש. הוא "שוכח", דוחה, או משתמש בתירוצים – החל מ"לא מתאים לו", דרך "הילד חולה", ועד ל"הילד לא רצה ללכת".

בין אם מדובר בהורה שנעלם ובין אם מדובר בהורה שמרחיק – הפרת זמני שהות היא פגיעה ישירה בילד.

היא שוברת את האמון, יוצרת ניכור, ומעבירה לילד מסר שהוא יכול, או צריך, לבחור צד. במילים פשוטות: כל הפרה של זמני שהות (משמורת) / אי עמידה בזמני שהות – היא סדק נוסף בביטחון של הילד בעולם שלו.

הכלים המשפטיים שעומדים לרשותכם

    • פגישת מהות ביחידת הסיוע – לפני פנייה לבית המשפט תתקיימנה פגישות מהות ביחידת הסיוע. אלו פגישות שמטרתן לנסות לפתור את המחלוקת בלי הליך משפטי.
    • פנייה לבית המשפט או לבית הדין הרבני – אפשר להגיש בקשה לאכיפת זמני שהות, לקנסות, לשינוי הסדרים, ואפילו להגדלת מזונות במקרים של שינוי בפועל בחלוקת הנטל.
  • הגשת סעד זמני דחוף ובהול בנושא קטין לבית המשפט או לביה"ד הרבני תחת תיק יישוב הסכסוך שפתחנו.
  • פנייה למשטרה – אינה יעילה תמיד, אך יכולה לשמש לצורכי תיעוד. יש מקרים בהם המשטרה כן מצליחה לאכוף זמני שהות באופן נקודתי.
  • פנייה למגשר/ת – אפשר וראוי לפתור את המצב בגישור, לפני שפונים לערכאות. גישור מאפשר לגעת בשורש הבעיה בלי להחריף את הסכסוך.
  • פנייה לעובדת סוציאלית לסדרי דין – אם בפסק הדין או בהחלטה ניתנו סמכויות לעו"ס, ניתן לפנות אליה לפתרון קונפליקטים ומתן המלצות מעודכנות לבית המשפט.
  • מינוי אפוטרופא לדין על פי החלטה של בית המשפט או ביה"ד – עובדת סוציאלית שהיא גם עורכת דין, הממונה במצבים של קונפליקטים עצימים בין ההורים עבור הילדים עצמם היא הקול והייצוג שלהם בפני בית המשפט או ביה"ד .

איך בונים הסכם חכם שמונע בעיות מראש?

כבר בשלב ניסוח הסכם הגירושין חשוב לכלול סעיף מפורש על הפרת זמני שהות. לא רק לקבוע את הימים והשעות, אלא לקבוע גם:

  • מה עושים אם הורה לא מגיע?
  • מה קורה אם הילד מסרב?
  • איך מתאמים שינוי?
  • האם יש גישור חובה לפני פנייה לבית משפט?

הסכם טוב מצמצם חיכוכים עתידיים ונותן מענה למצבים לא צפויים.

 אצלנו במשרד עו"ד גלית צור אנחנו בונים את ההסכמים עם ראייה הוליסטית: לא רק מה נכון מבחינה משפטית, אלא גם מה ישרת את הדינמיקה המשפחתית בטווח הרחוק.

שינוי זמני שהות

כאשר אחד ההורים מפר באופן שיטתי את זמני השהות (משמורת), ניתן להגיש בקשה לשינוי ההסדר. אם מתברר שהקשר בין הילד להורה נפגע, או שהילד לא שוהה בפועל עם ההורה כפי שסוכם – בתי המשפט לא יהססו לשנות את ההסכם, או לקבוע זמני שהות בפיקוח. במקביל, המזונות יכולים להשתנות בהתאם למידת המעורבות בפועל של כל אחד מההורים.

בן/ת הזוג מפרים את הסכם זמני השהות? תדברו!

הורים רבים שותקים. מקווים שזו הפרה חד-פעמית. מוותרים כדי "לא להדליק את האש".- למה הביטוי הזה אם אין לו דווקא חובה הייתי מחליפה כדי לא "לפוצץ דברים"… אבל האמת הפשוטה היא, שברוב המקרים – ההפרות לא נגמרות לבד. ההיפך. הן הולכות ומעמיקות. אני כאן כדי להזכיר לכם – לא צריך לוותר.

הפרת זמני שהות היא לא מצב שצריך להשלים איתו. היא לא גזירת גורל. היא עבירה שניתן וצריך לטפל בה משפטית, רגשית ופרקטית. אם גם אתם מוצאים את עצמכם מתמודדים עם קושי לקיים את ההסכם שנחתם, אני מזמינה אתכם לפנות אליי עוד היום לייעוץ מקצועי.

יחד נמצא את הדרך להחזיר את הסדר ובעיקר את השפיות – לחיים שלכם ושל הילדים.

לתיאום פגישת ייעוץ השאירו פרטים:
תמונה של עורך דין גירושין גלית צור
עורך דין גירושין גלית צור

עורך דין גירושין גלית צור, בעלת משרד עורכי דין לענייני גירושין ומשפחה, בוגרת משפטים LLB. מאסטר ב-NLP (ניהול תהליכי חשיבה), מגשרת מוסמכת עם התמחות ייחודית בגישור משפחתי מטעם לשכת עורכי הדין. גלית מתמחה בניהול תיקי גירושין מורכבים, קונפליקטים משפחתיים רגישים, סכסוכי ירושה וטיפול עדין ואישי.

תמונה של עורך דין גירושין גלית צור
עורך דין גירושין גלית צור

עורך דין גירושין גלית צור, בעלת משרד עורכי דין לענייני גירושין ומשפחה, בוגרת משפטים LLB. מאסטר ב-NLP (ניהול תהליכי חשיבה), מגשרת מוסמכת עם התמחות ייחודית בגישור משפחתי מטעם לשכת עורכי הדין. גלית מתמחה בניהול תיקי גירושין מורכבים, קונפליקטים משפחתיים רגישים, סכסוכי ירושה וטיפול עדין ואישי.

צריכים ייעוץ?

השאירו פרטים לתיאום ייעוץ

לנושאים דחופים
חייגו לעו"ד גלית צור
עורך דין לענייני משפחה בתל אביב
תוכן עניינים

ייעוץ וליווי זוגות לפני גירושין

חושבים להתגרש. לא יודעים איפה אתם עומדים? ומה צריך לעשות?
ייעוץ עם עורך דין מומחה לדיני גירושין ומשפחה יעשה לכם סדר…

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עורך דין גירושין גלית צור
דילוג לתוכן