צו הרחקה בגירושין: מתי ואיך להוציא לפועל?

הליכי גירושין יכולים לרוב להיות כרוכים ברגשות קשים, בפחד ובקונפליקט בעצימות גבוהה. מצב שלעיתים דורש הגשת צו הרחקה. פוסט זה בבלוג נועד להבהיר מתי וכיצד ניתן ליישם צו הרחקה במהלך גירושין, תוך הדגשת הדרישות המשפטיות, התהליך המעורב וההשלכות האפשריות.

הבנת צווי הרחקה: מה הם?

צווי הרחקה, המכונים גם צווי מניעה או צווי הגנה, צוו למניעת הטרדה מאיימת,  הם אמצעים משפטיים שננקטו במהלך גירושין כדי להבטיח את שלומם ורווחתם וביטחונם של אחד הצדדים המעורבים או שניהם. צווים אלה ניתנים בדרך כלל על ידי בית משפט ואוסרים על אחד מבני הזוג ליצור קשר, להתקרב או להטריד את בן הזוג השני ואת כל הילדים המעורבים. הם עשויים לכלול גם הוראות להתרחקות ממקומות מסוימים, כגון בית המשפחה או מקום העבודה, הפקדת כלי נשק ועוד.

צווי הרחקה נועדו לספק תחושת ביטחון והגנה לאנשים שעלולים להיות בסיכון של פגיעה או התעללות ממשית ומיידית במהלך תהליך הגירושין. הם שואפים למנוע כל הסלמה נוספת של הסכסוך ולשמור על סביבה בטוחה לכל הצדדים המעורבים. צווים אלו יכולים להיות זמניים או קבועים, בהתאם לנסיבות ולחומרת המצב.

על מנת לקבל צו הרחקה, חשוב להביא ראיות התומכות בטענת החשש. למשל על מקרים של אלימות במשפחה, איומים, הפחדה אובססיה, או כל צורה אחרת של התנהגות פוגענית המהווה סיכון מיידי לביטחונו ולרווחתו של הצד המושפע. יש חשיבות מכרעת לתעד ולדווח על כל תקרית בהקדם, שכן ראיות אלו ימלאו תפקיד משמעותי בתהליך קבלת ההחלטות של בית המשפט.

מתי צו הרחקה מוצדק בהליך גירושין?

צו הרחקה בגירושין מוצדק כאשר קיים חשש אמיתי לשלומם ולרווחתם של אחד הצדדים המעורבים או שניהם. זה בדרך כלל הכרחי במצבים שבהם יש עדויות לאלימות במשפחה, איומים או היסטוריה של התנהגות פוגענית. המטרה העיקרית של צו הרחקה היא להגן על הצד הפגיע מכל פגיעה או התעללות נוספת במהלך תהליך הגירושין.

בנוסף, צו הרחקה עשוי להיות מוצדק כאשר קיים סיכון להטרדה או הפחדה העלולים להפריע להליכי הגירושין או לעכב חלוקה הוגנת של נכסים והסדרי משמורת. אם צד אחד מטריד או מפחיד את האחר באופן עקבי, הדבר עלול ליצור חוסר איזון כוחות לא הוגן, ולהקשות על הצד המושפע לקבל החלטות מושכלות או להשתתף בהליך הגירושין ביעילות. במקרים כאלה, צו הרחקה יכול לספק תחושת ביטחון ולאפשר פתרון הוגן יותר.

חשוב לציין כי אין לראות בצו הרחקה אמצעי ענישה כלפי הצד השני. במקום זאת, זהו צעד יזום כדי להבטיח את שלומם ורווחתם של המעורבים. ההחלטה על קבלת צו הרחקה צריכה להתבסס על ראיות אובייקטיביות בגין אירוע שקרה בסמוך למועד בקשת הצו, וטיפול עורך דין מנוסה בדיני משפחה אשר יכול לעזור לקבוע אם הנסיבות מצדיקות את הצורך בצו הרחקה ולהנחות את הצד המושפע בתהליך.

תהליך יישום צו הרחקה: אילו צעדים לנקוט?

  • פנה לייעוץ משפטי:
    השלב הראשון ביישום צו הרחקה הוא פנייה לייעוץ משפטי מעורך דין מוסמך לדיני משפחה. הוא ילווה אותך בתהליך ויספקו תובנות חשובות על סמך הנסיבות הספציפיות שלך, ויכול לעזור לך להבין את הדרישות וההליכים המשפטיים הכרוכים בהשגת צו אי-הרחקה.
  • 2. אסוף ראיות:
    כדי לתמוך בטענתך לצו הדרה, חיוני לאסוף ראיות המבססות את טענותיך בדבר אלימות במשפחה או הטרדה. זה עשוי לכלול תצלומים, הגשת תלונה במשטרה,  תיעוד רפואי, הצהרות עדים או כל תיעוד רלוונטי אחר. עורך הדין שלך יעזור לך לקבוע אילו ראיות משכנעות ביותר וכיצד להציג אותן ביעילות.
  • 3. הגשת הבקשה:
    לאחר שהתייעצת עם עורך הדין שלך ואספת את הראיות הדרושות, השלב הבא הוא הגשת הבקשה לבית המשפט לענייני משפחה. עורך הדין שלך יסייע לך בהכנת הבקשה, המתארת את הסיבות לבקשת הרחקה ומציגה את הראיות התומכות בעניינך. בית המשפט יקיים דיון ראשון רק במעמד צד אחד, יבחן את בקשתך ויקבע אם להעניק את צו ההרחקה זמני . ככל ויינתן צו זמני כזה במעמד צד אחד יקבע דיון נוסף בבקשה תוך 7 ימים במעמד שני הצדדים לשמיעת כל הטענות והכרעה סופית.

ההשלכות של צו הרחקה: מה זה אומר עבורך?

  • בטיחות והגנה:
    אחת ההשלכות העיקריות של צו הרחקה היא הבטיחות וההגנה המיידית שהוא מספק למבקש. הצו אוסר על המשיב להתקרב למגורי המבקש, למקום עבודתו או לכל מקום אחר שצוין. הדבר מבטיח שהמבקש יוכל לחיות ללא חשש להתעללות או הטרדה נוספת. זה מספק תחושת ביטחון ומאפשר להם להחזיר את השליטה על חייהם.
  • 2. משמורת ילדים וראייתם:
    במקרים בהם מעורבים ילדים, לצו הרחקה עשויות להיות השלכות גם על משמורת ילדים והסדרי ראייה. בית המשפט רשאי להגביל או לפקח על גישתו של המשיב לילדים כדי להבטיח את שלומם ורווחתם. זה יכול להיות נושא מורכב, וחיוני לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם עורך הדין שלך כדי לנווט את ההליך המשפטי ולהגן על טובת הילדים.
  • 3. צווי זמני לעומת צווים קבועים:
    צו הרחקה יכול להיות זמני או קבוע, בהתאם לנסיבות המקרה. החל ממספר ימים ספורים ועד 90 יום. צווי קבע, לעומת זאת, עשויים להינתן לאחר שימוע או משפט מלא, והם יכולים להימשך לתקופה ממושכת ואף ללא הגבלת זמן. חשוב להבין את התנאים והמגבלות של ההזמנה, כמו גם את התהליך לבקשת שינוי או הארכתה במידת הצורך.

 

השימוש בצו הרחקה/ הגנה בגירושין הוא צעד רציני, שיש לשקול היטב ובהבנה מלאה את ההשלכות האפשריות. חיוני לפנות לייעוץ משפטי מקצועי כדי לנווט במים מורכבים אלו. למרות האתגרים, הבנת הזכויות שלך וההליכים המשפטיים הכרוכים בכך, יכולה לעזור להבטיח שהתהליך יהיה הוגן וחלק ככל האפשר.

תמונה של עורך דין גירושין גלית צור
עורך דין גירושין גלית צור

עורך דין גירושין גלית צור, בעלת משרד עורכי דין לענייני משפחה, בוגרת משפטים LLB. מאסטר ב-NLP (ניהול תהליכי חשיבה), מגשרת מוסמכת עם התמחות ייחודית בגישור משפחתי מטעם לשכת עורכי הדין. גלית מתמחה בניהול תיקי גירושין מורכבים, קונפליקטים משפחתיים רגישים, סכסוכי ירושה וטיפול עדין ואישי.

תמונה של עורך דין גירושין גלית צור
עורך דין גירושין גלית צור

עורך דין גירושין גלית צור, בעלת משרד עורכי דין לענייני משפחה, בוגרת משפטים LLB. מאסטר ב-NLP (ניהול תהליכי חשיבה), מגשרת מוסמכת עם התמחות ייחודית בגישור משפחתי מטעם לשכת עורכי הדין. גלית מתמחה בניהול תיקי גירושין מורכבים, קונפליקטים משפחתיים רגישים, סכסוכי ירושה וטיפול עדין ואישי.

ייעוץ וליווי זוגות לפני גירושין

חושבים להתגרש. לא יודעים איפה אתם עומדים? ומה צריך לעשות?
ייעוץ עם עורך דין מומחה לדיני גירושין ומשפחה יעשה לכם סדר…

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עורך דין גירושין גלית צור
דילוג לתוכן